Az erő és a vitalitás forrása
**Erő és vitalitás forrása ** – így tekintenek a körtefa gyümölcsére, a tápláló avokádóra már évezredek óta. Már nagyon értékes volt az ősi aztékok számára is, akik elsőként préseltek avokádóolajat.
Feldolgozási folyamat
Hidegen sajtolt
Körtefa // (Persea gratissima) – erős, örökzöld fa őshonos Mexikóban. // A nagyon szeretett avokádóolajat gyümölcsének pépéből gyengéd módon, hidegen sajtolva nyerik.
Összetétel és tulajdonságok
Vitaminok, ásványi anyagok, telítetlen zsírsavak
Az avokádóolaj a ** zsírban oldódó vitaminok, ásványi anyagok és telítetlen zsírsavak, különösen az olajsav természetes forrása.** Magas hőmérsékleten nem melegszik túl, ezért főzésre, sütésre és sütésre is alkalmas. [1]
Használata
Salátákhoz, kenhető ételekhez, pácokhoz és majonézhez
Az avokádóolajat ** kellemesen vastag konzisztencia és finom íz jellemzi, amely nem veszi át más összetevőket.** Nagyszerű zöldségsalátákhoz, zöldségkenőkhöz, pácokhoz és házi majonézhez. Készíthet belőle házi avokádó majonézt is.
Magas hőmérsékleten nem melegszik túl, ezért főzésre, sütésre és rántásra is alkalmas.
Származási ország
Kenya