BEWIT Extra szűz olívaolaj Krétáról BIO 1L

BEWIT Extra szűz olívaolaj Krétáról BIO 1L

Ez a BIO minősítéssel rendelkező, Kréta szigetéről származó extra szűz olívaolaj egyedi színével, aromájával és kivételes ízével fogja elbűvölni Önt. Elsősorban hidegkonyhában lehet vele varázslatos ételeket készíteni.

EU bioBIO zebra

CZ-BIO-002

Összetétel és tulajdonságok

Az egyik legnépszerűbb hidegen sajtolt olaj

BIO tanúsítású, extra szűz olívaolajunkat világos vagy sötétzöld színe és kivételes aromája jellemzi, amelyek az egyik legnépszerűbb olajjá teszik. A kíméletes feldolgozási módszernek köszönhetően megtartja a maximális mennyiségű értékes ásványi anyagot, zsírban oldódó vitaminokat, természetesen jelenlévő ásványi anyagokat és színezékeket is, amelyek többek között hozzájárulnak természetes színéhez. Ezenkívül az olívaolaj kiemelkedő magas egyszeresen telítetlen zsírsavtartalmával, amely akár 70%-ot tesz ki.

Használati útmutató

Zöldségekhez, salátákhoz és mediterrán ételekhez

Extra szűz olívaolajunk első látásra lenyűgöző jellegzetes színével. Könnyedén beleszeret a finom olívaízébe. Az olaj összes jótékony anyagának megőrzése érdekében azonban ne tegye ki magas hőmérsékletnek = ezért különösen hideg konyhákban alkalmazható.

Az olívaolaj és a zöldség kombinálása soha nem fog elrontani semmit. Ezenkívül az olívaolaj hosszabb ideig frissen és ropogósan tartja a zöldségeket. Széles körben használják a mediterrán konyhában. Például a híres olasz Caprese-saláta elkészítését egyszerűen nem lehet megtenni olívaolaj nélkül. A spanyolok példáját követve könnyen fogyaszthatja kenyérrel és sóval.

  • Extra szűz/Extra virgin
  • BIO tanúsítvánnyal
  • Hidegen sajtolt
  • 100%-ban természetes
  • Tartósítószerektől és színezékektől mentes
5 535 Ft
Egységár: 5,54 Ft/ml
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek

Kézi szüretelés és feldolgozás négy napon belül

Az olajfák egyik érdekessége, hogy csak húsz vagy még több éves növekedésük után hozzák meg a gyümölcsüket. Mindenesetre az olívaolaj magas tápértéke és finom íze kétségtelenül a legfőbb ok, amiért érdemes várni ezekre az olajos gyümölcsökre. Ezenkívül a tápláló talajokban több száz évig teremhetnek. Az olívaültetvények tehát értékes örökséget képviselnek, amelyek több generáción keresztül fennmaradnak.

Az olajbogyókat, az olajfák gyümölcsét, kézzel szüretelik, általában növekedésük 5–7 hónapjában. Annak érdekében, hogy a kapott olívaolajat „extra szűz” jelöléssel láthassák el, az olajbogyókat óvatosan kell feldolgozni a betakarítástól számított 4 napon belül.

Az olajat így csak mechanikusan préselik alacsony nyomáson és alacsony, 50° C-ot meg nem haladó hőmérsékleten. Az ilyen kiváló minőségű olívaolaj előállítása során nem használnak oldószert vagy más vegyszert.

Olívaolajunk a napsütötte Görögországból származik. Pontosabban a festői Krétáról.

  100 ml-ben
Energiatartalom 3367 kJ / 819 kcal
Zsírok 100 g
– ebből telített zsírsavak 6,5 g
– ebből egyszeresen telítetlen zsírsavak 70,9 g
– ebből többszörösen telítetlen zsírsavak 12,5 g
Szénhidrátok 0 g
– ebből cukor 0 g
Fehérje 0 g
<0,1 g
Adatok
Cikkszám
4000000100000007
Webáruház készítés