Kellemesen lágy, illatos és melengető – ez a szezámolaj. Nagyszerűen használható ázsiai ételekhez, zöldségsalátákhoz, pástétomokhoz, valamint sült és nem sült desszertekhez egyaránt. Alkalmas sütésre is.
Szezámolaj kellemesen lágy ízzel és aromával
Ezzel a szezámolajjal csodákat lehet varázsolni, nemcsak az ázsiai konyhában. A szezámmag kellemesen enyhe íze és aromája a zöldségsalátákat, a humuszt és a sült és nem sült desszerteket is nagyszerűen kiegészíti. Magas hőstabilitásának köszönhetően pecsenyékhez, főzésre és sütésre is alkalmas.
Feldolgozási folyamat
Hidegen sajtolt
A szezámolaj a fehér indiai szezámmagból (Sesamum indicum) a legkíméletesebb módon, hidegsajtolással kerül kinyerésre. A vitaminok, ásványi anyagok és egyéb hasznos anyagok maximálisan megmaradnak az olajban.
Összetevők
Nagyon stabil, és tápláló
A szezámolaj nagy előnye, hogy bár összetétele főként egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakból áll, magas hőstabilitással rendelkezik. Nem ég meg, ezért sültekhez, főzéshez és sütéshez is alkalmas.
A növényi fitoszterolokkal, tokoferolokkal és más, természetesen előforduló anyagokkal együtt nagyon tápláló olaj.
Használat
Ázsiai ételekben, zöldségsalátákban, pástétomokban, sült és nem sült desszertekben.
A szezámolajra jellemző a kellemesen lágy szezámmag íz és aroma. Hagyományosan az ázsiai konyhában használják, de kiegészítheti vele a zöldségsalátákat, a humuszt és a sült és nem sült desszerteket is. Magas hőstabilitásának köszönhetően sültekhez, főzésre és sütésre is alkalmas.
Származási ország
India