Ez a bársonyosan sima állagú, sokoldalú hordozó olaj kiválóan alkalmas zöldségkrémekhez, kőrözöttekhez, salátaöntetekhez és sok más ételhez. Meleg konyhában is használható.
BÁRSONYOSAN FINOM MANDULAOLAJ
Bársonyosan finom állagú, sokoldalú segítőtárs, ez a mandulaolaj. Kiváló hordozóolaj, amely alkalmas zöldségkrémekhez, kőrözöttekhez, salátaöntetekhez és sok más ételhez. Semleges íze és illata, valamint jó hőstabilitása miatt sütéshez és főzéshez is használható.
Feldolgozási folyamat
Édes mandulákból készült olaj
A mandula (Prunus amygdalus var. dulcius) egy közepes méretű, Kínában őshonos fa. A nagyra becsült olajat a magjából, az édes mandulából nyerik ki.
Összetétel és tulajdonságok
Olajsav, linolsav és más természetben előforduló anyagok
A zsírsav-összetétel szempontjából a mandulaolajtökéletes hordozóolaj, kiváló forrása az olajsavnak, amely akár 80%-ban is jelen van az olajban, és hozzájárul a hő megfelelő stabilitásához. Az esszenciális omega-6 zsírsav, linolsav, vitaminok, ásványi anyagok és növényi fitoszterolok mellett a mandulaolaj rendkívül tápláló és meglepően sokoldalú segítőtárs.
Kiemelten magas az E és K vitamin tartalma is.
Használata
Kenhető termékekhez, mártásokhoz, salátaöntetekhez…
Mandulaolajunk bársonyosan sima állagú, semleges ízű és aromájú. Hozzáadhatja zöldségkrémekhez, mártásokhoz, salátaöntetekhez és sok más sós és édes ételhez.
Magas hőmérsékleten nem melegszik túl, így sütéshez és főzéshez is használható.
Származási ország
India